Onze therapeuten blijven zich ontwikkelen en iedere therapeut heeft zijn eigen spacialisme. U kunt bij de therapeuten zelf kijken over welke specialisatie hij/zij heeft. Een aantal hiervan zijn :

 • Dry needling
 • Oedeem fysiotherapie
 • Therapie bij/na borstkanker
 • Pols handtherapie
 • Osteopathie
 • Fascia therapie
 • Fysiopilates
 • Therapie bij FNS / conversiestoornis
 • COVID herstelzorg
 • Hart-/ long revalidatie
praktijk-42
praktijk-53

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Er zijn verschillende
vormen van oedeem, afhankelijk van de oorzaak. Eén van de vormen is lymfoedeem. Hierbij is de afvoer van lymfevocht verminderd en het kan ontstaan
in alle ledematen, in het gelaat of op de romp.

Er wordt onderscheid gemaakt in:

 • primair of aangeboren lymfoedeem: het oedeem ontstaat doordat er afwijkingen zijn in aanleg van het lymfestelsel.
 • secundair lymfoedeem: het oedeem ontstaat als gevolg van andere aandoeningen, bijvoorbeeld na operaties, amputaties, bestralingen of een ongeval.
 • veneus oedeem: een veel voorkomende vorm van oedeem. Hierbij functioneert de terugvloed via de aderen niet goed ( denk hierbij aan b.v. gezwollen benen ).

Klachten kunnen zijn: zwelling, pijn, vermoeidheid, zwaar gevoel, kleding die knelt of het minder goed en ver kunnen lopen.

De oedeemfysiotherapeut probeert door middel van een zachte, rustige, ontspannende specifieke massagetechniek vocht te verplaatsen naar delen
van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Verder bestaat de therapie uit oefeningen, eventuele drukverbanden, aangemeten
elastische kousen, voorlichting, adviezen en leefregels.

Medical taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Voortbouwend op deze gedachte, werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kon ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

tessa-kleurtape
praktijk-53

Dry needling

Het Deep Oscillation apparaat geeft een in diepte (Deep) doordringende en terugkerende trilling (Oscillation). Het grote voordeel is dat het statische veld een veilige, niet huid belastende trilling geeft, die zeer effectief is en het biologische proces van ons lichaam nabootst.
De trilling komt terecht in de huid, ondergelegen bindweefsel, onderhuids vet, spieren, bloed en lymfevaten.
Deep Oscillation activeert hiermee de lichaamseigen trilling en geeft in combinatie met manuele lymfedrainage, gegeven door de oedeemtherapeut zelf, een groot verbeterend behandeleffect. Let wel: Het is geen op zichzelf staande behandeling, maar het is een aanvulling op de huidige (met de handen gegeven) behandeling.